Frizura-varázs

2008. 04. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hajfestés, színezés

A természetes színek a divatosak mostanában, talán csak élénkebbek, és csillogóbbak, mint a valódi haj. A legajánlottabb, ha valaki természetes hajszínénél egy árnyalatnyit változtat csak, és élénk, ragyogó színű színező krémmel frissíti a hajszínét. A látványos melír divatja már a múlté. Vagy egyáltalán ne melíroztassunk, vagy a hajszínnél csak egy leheletnyivel világosabb csíkokat tetessünk hajunkba. Ettől a frizura dúsabb hatású lesz.

A bátrabbak próbálkozhatnak azért egyéni megoldásokkal, például igen meghökkentő eredményt lehet elérni, ha egy szőke hajkorona fedő hajrétegét – a legfelső, látható hajat – barnára festünk! Ennek a fordítottja már régóra divatos – hiszen a haj világosabbnak látszik, mégsem kell festeni és roncsolni az egész hajat –, ám most ezt az új verziót is ki lehet próbálni. De csak óvatosan!

Hajvágás

Továbbra is hódít a bubi, és a lépcsőzetesre nyírt frizura. A kettőt akár ötvözni is lehet: megjelentek a lépcsős bubik!

A bubi előnye, hogy egyszerű, mégis nőies, rövid – vagyis könnyen kezelhető –, mégis igen sokféle módon lehet beszárítani. A lépcsőzetesen nyírt haj pedig különös lendületet ad a frizurának, sokkal rugalmasabbnak és dúsabbnak hat hajkoronánk. Szintén sok variáció készíthető belőle.

Divatba jött a dús, a fejtetőtől induló frufru. Ez valójában a haj természetes esését veszi alapul, így az elkészített frizura is természetesebbnek hat általa.

Két dologra ügyeljünk még hajvágás esetén!

A rövid frizura inkább a fiataloknak áll jó, az idősebbeket öregíti. 40 felett már inkább félhosszú hajzatot válasszunk! Egy jól levágott haj 3-4 hétig tökéletesen tartja a formáját. Ha valakinek csak a fodrász tudja szépen megcsinálni a haját, mert ő otthon erre képtelen, akkor gyorsan keressen új hajszobrászt!

Hajformázás

Két forma lett igazán divatos az utóbbi hónapokban, az egyik a hajvasalóval kiegyenesített, kicsit tüskés végűvé formázott frizura, a másik pedig a lágyan hullámos, nőies hajkorona. Ha sikerült megtalálni az igazán nekünk való frizurát, akkor bűvészkedhetünk otthon mi magunk is, hajsimítóval, csavarókkal a kezünkben kiélhetjük kreativitásunkat. A drogériákban már mindent megvehetünk, hogy a legvadabb haj-álmainkat megvalósítsuk.

Kapcsolódó anyagok:

$$170$$

$$190$$

Kapcsolódó fórum: 

$$f1669$$ 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top