Hozzávalók:
4 csomag gesztenyemassza 25 dkg vaj 1 dl rum 1/2 dl víz 1 csomag instant zselatin 500 ml cukrász tejszín babapiskóta
A 4 csomag gesztenyemasszát lereszeljünk és a
vajjal, illetve a rummal ízesítjük.
Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét
kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5
ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk
megkeményedni.
A tejszínt elkezdjük verni egy kis ideig, majd a közepe táján folyamatos
kevergetés mellett beletesszük az instant zselatin fixet (azért kell bele
zselatin fix, hogy jó kemény legyen mikor felszeleteljük. Tudom a cukrász tejszín
amúgy is kemény, de ehhez az édességhez kell a zselatin, mivel nem tésztás
finomság). Kemény habbá verjük, majd megtöltjük vele a massza üresen hagyott
részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megmártott babapiskótával rakjuk le.
Tányérra borítjuk, pár órán át hagyjuk, hogy a hűtőben megszilárduljon a krém.
Csokiöntettel is lehet tálalni, de én nem bírtam addig várni vele, így nem
tettem rá. Isteni finom édesség, és laktató.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Bakosné L. Alíznak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.