Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 2 dl cukrász tejszín 20 dkg gesztenyemassza (jó a 25 dkg-os is)
Elkészítés:
A leveles
tésztát hosszú téglalapnak elnyújtom, és kb. 1,5 cm széles,
hosszú csíkokra felvágom. Kb. 13 db lesz belőle. A sütőformát meglisztezem
és rátekerek egy-egy csíkot úgy, hogy ne legyen lyukas, fedjék egymást. 200
°C-os sütőben világosbarnára sütöm.
A tejszínt
habbá verem, belereszelem a gesztenyemasszát (keveset díszítésre félreteszek),
és a kihűlt habrolókat megtöltöm, 2 végét a maradék gesztenyébe mártom,
megporcukrozom és akár azonnal ehető.
Sütőforma: Kiszuperált, eldarabolt seprűnyél megsúrolva és megszárítva.
Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.