Gesztenyés habroló

2010. 05. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg leveles tészta 2 dl cukrász tejszín 20 dkg gesztenyemassza (jó a 25 dkg-os is)

Elkészítés:

A leveles tésztát hosszú téglalapnak elnyújtom, és kb. 1,5 cm széles, hosszú csíkokra felvágom. Kb. 13 db lesz belőle. A sütőformát meglisztezem és rátekerek egy-egy csíkot úgy, hogy ne legyen lyukas, fedjék egymást. 200 °C-os sütőben világosbarnára sütöm.
A tejszínt habbá verem, belereszelem a gesztenyemasszát (keveset díszítésre félreteszek), és a kihűlt habrolókat megtöltöm, 2 végét a maradék gesztenyébe mártom, megporcukrozom és akár azonnal ehető.

Sütőforma: Kiszuperált, eldarabolt seprűnyél megsúrolva és megszárítva.

Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top