Gesztenyés-puncsos szelet

2011. 02. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tésztához: 6 tojás, 6 ek. porcukor, 14 dkg darált dió, 6 ek. liszt, fél cs. sütőpor

Krémhez: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, fél dl rum, 25 dkg gesztenyemassza, 1 cs. puncsízű pudingpor (főzős), 3 dl tej

Mázhoz: 10 dkg tortabevonó csoki, 5 dkg vaj

 

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadunk 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 190 fokon 2 lapot sütünk belőle (kb. 7-8 perc!!!). A krémhez a margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé választjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra. A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal. A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz szilárdulása után szeletekre vágva tálalunk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top