Gesztenyés süti sütés nélkül

2010. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

25 dkg gesztenyemassza 20 dkg darált keksz 18 dkg margarin

Krém:

9 dl tej 3 cs. vaníliapuding 2 evőkanál cukor 1 margarin 25 dkg porcukor 3 dl cukrász tejszín 2 cs. vaníliás cukor 1,5 dl tej rum aroma kb. 2 cs. babapiskóta reszelt csoki

Elkészítés:

A gesztenyemasszát, a darált kekszet és a 18 dkg margarint összegyúrjuk, egy közepes tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.

Krém:

A 9 dl tejet a 3 cs. vanília pudingot, a 2 evőkanál kristálycukrot és a vaníliás cukrot  folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ameddig a krém kihűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk, a két krémet még egy kicsit habosítjuk.

A krémnek a felét a tepsiben lévő tésztára kenjük, ezután a rumos tejben áztatott babapiskótával kirakjuk, mikor az egész krémet elfedte a piskóta, akkor következik a krém másik fele, azzal befedjük.  A tejszínt kemény habbá felverjük és a krém tetejére simítjuk, majd reszelt csokival díszítjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top