Hozzávalók:
5 db tojás, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1-2 kanál kakaópor, 16 dkg margarin, 1/2 liter tejszín, 1 gesztenyemassza, 1 kis csomag zselatin (vagy 2 habfixáló), 2 cs. vaníliás cukor.
Tészta elkészítése:
A margarint habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, váltakozva a sütőporos, citromhéjas liszttel. Utána megfelezzük a tésztát, és az egyikbe belekeverjük a cukrozatlan kakaóport. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kerek tortaformába tesszük, úgy, hogy középre teszek 1 szedőkanál tésztát. A közepébe teszem a másikat és így váltakozva, amíg tart a tészta. Magától szépen szétterül. 180°C-os előmelegített sütőben készre sütöm. Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük.
Krém elkészítése:
A zselatint feloldom 4-5 evőkanál vízben, és felmelegítem. A tejszínt felverem habnak, beleteszem a vaníliás cukrot, óvatosan belecsurgatom a zselatint, vagy a habfixálót. Végül belereszelem a gesztenyemasszát. Tetejére porcukor kerül.
Köszönjük szépen Bóna Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.