Gomba leves

2009. 11. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg gomba (lehet laska,vagy sampinyon is), kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, kis csomó zöldség zöldje, kevés olaj vagy margarin, 1 joghurt, citrom leve ízlés szerint, 1 evőkanál liszt  fűszerek-só, bors, vegeta, 2 húsleves kocka és leves tészta.

Az olajon vagy margarinon megdinsztelem a hagymákat és a zöldség zöldjét, melyeket már előzőleg apróra vágtam vagy ami reszelhető azt lereszeltem (picit sózom így hamarabb). Ráteszem az apróra vágott gombát (minél apróbb, annál jobban kiadja az ízét). Csak pár perc, a gomba összeesik és már teszem is rá a lisztet, megkeverem és felöntöm 3 liter vízzel. Amikor felforr, beleteszem a leveskockákat, a fűszereket  és a tésztát. Joghurttal és citrommal ízesítem (ha nincs citrom, jó a citromlé is). Nálunk ez a család kedvenc levese. Ha van maradék húsleves, akkor megspórolhatjuk a leveskockákat-így is nagyon finom!

Köszönjük szépen Bakos Elvirának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top