Fagyi szelet

2009. 11. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tészta 1 db tojás 25 dkg liszt 5 dkg margarin (olvasztott) 1 cs sütőpor 2,5 dl tej 4 dkg kakaópor 25 dkg cukor

Krém: 3 evőkanál liszt 3 dl tej 5 dkg cukor 4 db tojás sárgája 1 cs vaníliás cukor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor

Hab: 4 db tojás fehérje 20 dkg cukor

A hozzávalókból piskóta szerű tésztát sütünk A a tej, tojássárga cukor vaníliás cukor és liszt keverékéből sűrű krémet főzünk, majd teljesen kihűtjük a margarint a cukorral simára keverjük. A két krémet összekeverjük majd a tésztára kenjük.

A tojásfehérjét gőz fölött felverjük a cukorral és a krém tetejére kenjük, hűtőben tároljuk. Nagyon finom gyorsan elkészíthető finomság, a család egyik kedvence, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Pszota Istvánnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top