Gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér
kb.1 csapott kanál őrölt pirospaprika
kb. 2 csapott kanál liszt
ízlés szerint őrölt bors
1 dl olaj
2 db tyúkhúsleves kocka
30-40 dkg gomba
2 dl tejföl
1 tojásból grízgaluska
Kis olajon megdinszteljük a karikára vágott zöldségeket, répát, petrezselymet, zellert. Megszórjuk liszttel, pirospaprikával és felengedjük vízzel, bele só, ételízesítő, kis őrölt bors. Beletesszük a két db tyúkhúsleves kockát. Ha felforrt beletesszük a felszeletelt gombát. Beleszaggatjuk a grízgaluskát. A tejfölbe pici lisztet keverünk, beleszedünk egy kis levest, csomómentesre keverjük, visszaöntjük, 10 percig főzzük. A végén petrezselyem zölddel megszórjuk és úgy tálaljuk.