Gombaleves

2009. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gombaleves

Hozzávalók 4 személyre:

2 szál sárgarépa

2 szál petrezselyemgyökér

kb.1 csapott kanál őrölt pirospaprika

kb. 2 csapott kanál liszt

ízlés szerint őrölt bors

1 dl olaj      

2 db tyúkhúsleves kocka

30-40 dkg gomba

2 dl tejföl

1 tojásból grízgaluska         

Kis olajon megdinszteljük a karikára vágott zöldségeket, répát, petrezselymet, zellert. Megszórjuk liszttel, pirospaprikával és felengedjük vízzel, bele só, ételízesítő, kis őrölt bors. Beletesszük a két db tyúkhúsleves kockát. Ha felforrt beletesszük a felszeletelt gombát. Beleszaggatjuk a grízgaluskát. A tejfölbe pici lisztet keverünk, beleszedünk egy kis levest, csomómentesre keverjük, visszaöntjük, 10 percig főzzük. A végén petrezselyem zölddel megszórjuk és úgy tálaljuk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top