Gombás karaj

2008. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 8 szelet karaj, 2-3 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 25 dkg borsó, félszáraz fehérbor, fűszerek, kevés liszt. A húst kicsit kiklopfoljuk, besózzuk, lisztbe megforgatjuk, forró olajban hirtelen megsütjük, majd félre tesszük. A hagymát felkarikázzuk, olajban megdinszteljük. Ha kész, befűszerezzük - kevés pirospaprika, bors, pici ételízesítő. Hozzá adjuk a borsót, a szeletelt gombát, a hússzeleteket és az egészet felöntjük a borral. Készre pároljuk. Sült krumplival tálaljuk. Aki nem szereti a sertés húst, elkészítheti szárnyasból is. Szoktam csirke combból is csinálni. Annyi eltéréssel, hogy a borsón és gombán kívül más zöldségeket is rakok bele, és nem öntöm fel borral. Krumpli helyett párolt rizzsel is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kürti Zsuzsának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top