Őszi színkavalkád - éljenek a színek!

2008. 10. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha megkérdezzük melyik az ősz színe, a legtöbb ember azonnal rávágja: a barna. És sokan beleesnek abba a hibába is, hogy szeptember-október tájban csak ezt a színt öltik magukra. Barna cipő, barna táska, barna nadrág, barna pulcsi, barna kabát – ugye milyen unalmas? Ennyi barna legfeljebb a barnamedvének áll jól!

Az alapszín lehet barna, s válasszunk ehhez vidám színeket, narancsot, okkersárgát, korallt, pirosat. Egyszerű barna nadrágunkhoz, pólónkhoz vegyünk fel apró virágmintás felsőt. Továbbra is hódítanak a csillogó feliratos pólók, a fényes szaténhatású blúzok és a nyolcvanas évek slágere: a csíkos. Mielőtt azonban beruháznánk a trendi csíkos cuccokra, álljunk a tükör elé, és kritikusan vegyük szemügyre magunkat. Ha a súlyosabb kategóriába tartozunk, gondoljuk meg a keresztbe csíkos ruhákat, s ha mégis amellett döntünk, legalább a keskenyebb csíkokat válasszuk.

Ősszel szinte minden nyári ruhadarab továbbviselhető, a kiegészítőkkel lehet az öltözéket az évszakhoz igazítani. Még mindig divatosak a csillogó, arannyal, ezüsttel, flitterrel díszített ruhák, szandálok, papucsok. A fehér lenvászonszerelésnek azonban lassan leáldozik, a khaki, zöld, barna viszont addig hordható, amíg az időjárás engedi. A nyári tarka muszlinszoknyát sem kell a szekrény mélyére rejteni, csak most a sötétebb színeket emeljük ki egy-egy hozzá illő blúzzal, pulcsival.

Az idei ősz slágerszíne a lila. A lilát nehezen merjük bevállalni, úgy tartjuk keveseknek áll jól, meg olyan feltűnő is, nem lehet hozzá öltözni. Nos, ezt felejtsük el! A lilának a padlizsántól a bíborba hajlón át a hupililáig rengeteg árnyalata van, és idén mindegyik divatos. Nézz csak körül, biztosan találsz magadnak olyat, ami illik az arcod, szemed, hajad színéhez és az egyéniségedhez. Óvakodjunk azonban attól, hogy mi legyünk a modernkori „lila ruhás nő”! Nem kell, hogy mindenünk lila legyen! Elég egy-egy darab ebből a színből, például egy táska.

Felejtsük el, hogy a táskának és a cipőnek azonos színűnek kell lenni! Nem árt, ha így van, de ha egy lila sálat, brosst, bizsut stb.-t magunkra akasztunk, már harmonikus lehet az öltözékünk. Sőt, egyszínű szerelés esetén az is jópofa, ha van rajtunk egy teljesen más színű valami, egy lila cipő, vagy táska. Hogy mivel lehet a lilát párosítani, az attól függ, melyik árnyalatról van szó. Az őszhöz általában a fáradtabb színek passzolnak, de idén a csillogó, lakkfelületek is bátran hordhatók. Egy mélylila vagy padlizsán táska, illetve cipő szinte bármihez felvehető.

Természetesen a többi őszi színt is bátran viselhetjük, az olívazöld bordóval, mustársárgával, az áfonyakék fáradtrózsaszínnel, a szürke pirossal…, megannyi kombinációs lehetőség! Az új ruhadarabok mellett se feledkezzünk meg azonban az unalomig ismételt szabályokról: Egyszerre legfeljebb két, esetleg három színt viseljünk, legkésőbb októberben tegyük le a nyári vászon és fonott táskákat, és ekkortól már semmiképpen ne vegyünk fel fehér cipőt! (Egyetlen kivétel a saját esküvőnk.)

Végezetül ne feledkezzünk meg az alsóneműről: szerezzünk be legalább egy démoni lila szettet! Önbizalmat ad és felvillanyoz a hideg őszi esőben is – és nem csupán minket.

Kapcsolódó anyagok:

$$217$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top