Gombás máj tócsniban

2010. 01. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy nagyon finom étel receptjét írom most le Nektek.

Hozzávalók: Májas raguhoz: 1 kiló máj (én kacsamájból készítettem, de jó hozzá sertésmáj, illetve csirkemáj is) 2-3 gerezd fokhagyma 50 dkg gomba só bors mustár (kb 2-3 evőkanál, ízlés szerint)olaj liszt (sűrítéshez) fűszerpaprika

Tócsnihoz: 1 kg burgonya só bors 30 dkg liszt 2 tojás olaj a sütéshez

Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a kockákra vágott hagymát, a fokhagymát, és a gombát. Sóval, borssal fűszerezem, kevés liszttel megszórom, majd egy pici vizet öntök rá. A mustárral ízesítem. Állaga inkább ragus legyen, mint mártásos. A májat csíkokra vágom, majd külön serpenyőben, forró olajon megpirítom. Megszórom fűszerpaprikával és borssal, majd egy percig beleforralom a raguba. Sózni csak a legvégén kell, így nem lesz kemény a máj.

A tócsnihoz a nyers burgonyát lereszelem, sózom és borsozom. Tojást és lisztet teszek hozzá, majd kevés olajon nagy lepényeket sütök belőle. Az elkészült májas ragut beletöltöm a frissen sütött tócsniba, úgy, hogy az egyik felét rá tudjam hajtani a ragura.

Nagyon finom és laktató az étel. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Czinege Enikőnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top