Gombás, mustáros hús

2009. 06. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4-6 személyre: - 1 kg sertéscomb, - 1/2 kg gomba, - mustár, - 1 db tejföl, - 1 fej vöröshagyma, - só, bors.

A hússzeleteket vékonyra kiverjük besózzuk, mustárral bekenjük mindkét oldalát, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon elősütjük az így előkészített húsokat. A visszamaradt olajon a vöröshagymát megpirítjuk, a cikkekre vágott gombát rászórjuk és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd készre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és ízlés szerint ízesítjük. A húsokat és a tejfölös gombamasszát egy jénai tálba rétegezzük, a tetejét leöntjük a maradék gombamasszával. sütőben kb. 1 óráig csendes lángon összesütjük. Köretként törtburgonyával, sült burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Ajánlom mindenkinek nálunk a család egyik kedvence, jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Nagy Beátának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top