Gombás tejszínes szósz

2008. 11. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 7-8 nagyobb fej friss csiperke gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, pici olaj, só,bors ízlés szerint.

A hagymát földaraboljuk apróra, kevés olajon párolni kezdjük, addig a gombát megtisztítjuk, és fölszeleteljük. Ha már megpárolódott a hagyma, beletesszük a gombát, majd a fokhagymákat belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhítjuk, víz nélkül. Ha megfőtt a gomba, a tejszínnel nyakon öntjük, felfőzzük, és kész is. Kicsit hűlten finomabb, mint forrón.

Nagyon egyszerű, rántott ételekhez kitűnő. A párom nagyon szereti rántott husihoz.Azt még hozzá teszem, hogy nem teljes mértékben saját recept, egyszer ebédeltünk a párommal egy étteremben, és ehhez hasonló köretet kaptam az ételem mellé. Összerektam a hozzávalókat, és megcsináltam, persze az enyém picit jobb lett...

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Bodnár Editnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top