Gesztenyeszelet

2008. 11. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szeretném megosztani veletek a család egyik kedvenc sütijét!

Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, 6 kanál cukor, 5 dkg gesztenyemassza, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor. Krém: 1 margarin, 20 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliapuding, 15 dkg gesztenyemassza.

A tojások sárgáját a cukorral felverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások felvert habját. Megsütjük.

A krémhez a margarint a porcukorral kikavarjuk. A tejben felfőzzük a vaníliapudingot, és ha kihűlt, összekeverjük a vajas krémmel. Hozzákeverjük a gesztenyemasszát. A krémet rásimítjuk a tésztára, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk csokireszelékkel.

Habtejszínből kell felverni a habot, ízlés szerinti cukorral, vagy jó a habpótló por is, de a spray nem jó, mert lecsúszik róla.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Verbovszkiné Tímeának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top