kis pasitérkép 5. - A metroszexuális pasi

2008. 11. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hidratált bőr, halványan lakkozott körmök, tökéletesre szedett szemöldök. Ápolt külső, érzékeny lélek. Hölgyeim, már nem csak rólunk van szó, ha ezeket a tulajdonságokat halljuk. Íme a legújabb pasi típus: a metroszexuálisok! A nagyvárosokban, azaz metropoliszokban élő sikeres férfiak tartoznak általában ebbe a típusba, innen az elnevezés is. Metroszexuálisok, hangsúlyozottan  nem homoszexuálisok! Ezek a pasik egyszerűen csak sokkal többet adnak megjelenésükre, mint a magukat abszolút férfiaknak valló egyedek.

Metroszexuális férfit látva manapság még igen sokan megbotránkoznak. Pedig ez a jelenség nem új keletű. Gondoljunk csak Casanovára, vagy XIV. Lajos francia királyra. Már ők is rengeteg időt töltöttek a pipere asztal előtt, púderezték parókáikat, literszám öntötték magukra a drága parfümöt.

A hetvenes- nyolcvanas években a macsóknak állt a világ. Akkoriban az igazi férfit a fizikai erő és a bátorság jellemezte, kizárólag heteroszexuális, sebezhetetlen izompasik voltak.

A piperkőcködés hajdanán is csak a gazdagok kiváltsága volt. Mint ahogy a mostani divatra is sok pénzre van szükségre a metroszexualitás követőinek. A metroszexuális pasi igazából a plázacica párja. Sok időt tölt az edzőteremben, mindent megtesz, hogy teste tökéletes legyen. Sokat keres, de sokat is költ. Súlyos összegeket képes kozmetikumokra, masszázsra, kozmetikusra, szoláriumra, és a méregdrága márkás ruhákra áldozni. Bizony - bizony, ezek a pasik gyakran szedik szemöldöküket, gyantáztatnak, körmöt festenek, és néha még sminkelnek is!

Bőrük mindig ragyogó, üde és friss. Hidratáló krémet használnak, szemkörnyék ránctalanítójuk és pórusösszehúzójuk van. Hajuk is mindig a legújabb divat szerint vágott, festet vagy melírozott. Ruhájuk mindig márkás, és persze a legújabb trendnek megfelelő. Gyakran hordanak kiegészítőket, ékszereket, természetesen mind a divat szerint.

Hódításaikban a férfias ösztönök hajtják, de nőies praktikákkal dolgoznak. A kettős tulajdonságok tökéletesen harmonizálnak. Férfias a külső, de nagyon érzékeny, nőies a belső. Ezért hódítanak ilyen könnyen. A metroszexuális pasik ennek ellenére általában szinglik, hiszen hosszú távon nem minden nő tudja elviselni, hogy a párja több időt tölt a tükör előtt, mint ő, hogy a pasinak több ruhája legyen, mint neki, és hogy jobban szeresse saját magát, mint szíve választottját.

A metroszexuális férfiak gyakran sportolók vagy művészek, színészek, énekesek vagy modellek, akik tetszeni akarnak másoknak, de mindenek előtt saját maguknak! Híres metroszexuálisok: David Bowie, Usher, Sebestyén Balázs és a legismertebb: David Beckham. 

Kapcsolódó anyagok:

$$1723$$

$$1775$$

$$1799$$

$$1868$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top