Tejfölös túrókocka

2008. 11. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nagyon sok szeretettel küldöm ezt a finom süti receptet.   Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 késhegynyi só. A krémhez: 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 2 dl tejföl, ízlésszerint porcukor, 25 dkg meggy vagy cseresznye, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor.   A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a sóval habosra keverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, amelybe óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Papírral bélelt nagy, szögletes sütőlemezre felkenjük a masszát, és a forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A megsült tésztát deszkára borítjuk, és félbevágjuk. A tejszínből kemény habot verünk. Akkora tepsi aljába, amekkorába belefér egy fél tésztalap, elhelyezzük az egyiket.A túrót áttörjük és összekeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínhabot.

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk, ezután belekeverjük a túrókrémbe. Végül hozzáadjuk a tejben feloldott és langyosra melegített, folyékony zselatint. A krémet rásimítjuk a tepsiben lévő tésztalapra, majd a másik lapot ráborítva, kissé rá is nyomjuk. Befedjük alufóliával, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

A tetejét porcukorral meg szórjuk. Jó étvágyat kívánok!   Köszönjük szépen Gálné Zákány Szilviának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top