Gomes az életét kockáztatja a színpadon

2011. 05. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Gomes-Martins Klaudia már az első percben elkápráztatott minket, mikor bohócjelmezben, kifestett arccal a színpadra lépett. Elképesztő tehetségének köszönhetően bármit ki tud fejezni a testével, örömöt, bánatot, szeretet egyaránt. Míg első produkciója örömmel töltötte el szívünk, hétvégi előadásával a közönséget és a zsűrit is megríkatta. A koreográfia és a zene egysége egyszerre volt zseniális és szívfacsaró. Édesanyjára emlékezett mozdulataival.

A táncosnő 12 évesen gyors egymásutánban elvesztette édesanyját és édesapját is, azóta tánccal dolgozza fel érzelmeit. Abszolút maximalista, mondja egyik legközelebbi barátja. „Különös és egyben tragikus sorsot szánt neki az élet, ám ő ezt mindig igyekezett a táncban és a mozgásban feldolgozni. Sajátos és kifejező mimikájával szavak nélkül elmondja érzelmeit.” – mesélt a Borsnak Gulyás Oszkár, akivel a lány közös tánciskolát vezet, ahol kisgyerekeket nevelnek a tánc szeretetére.

Ám ami igazán szívbemarkoló, hogy miközben Gomes gyerekekkel foglalkozik és igyekszik minden tudását és szeretetét átadni, éppen ez az, amivel leginkább veszélyezteti egészségét és életét. A táncos ugyanis örökölt szívbetegségben szenved, ezért nem szabadna erőltetni magát, a tánc esetében maga az életveszély. Néhány évvel ezelőtt koszorúér-elzáródással került kórházba, ahol ötször hozták vissza a klinikai halálból, ám őt még ez sem rettenti el. „Nagyon erős az önkontrollja és a felelősségtudata, tudja, meddig feszítheti a húrt: ha érzi a veszélyt, leáll.”

Gomes a zsűri és a nézők szavazatai alaőján bekerült a 12 legjobb produkcióba, így jó eséllyel indul a végső győzelemért. Reméljük a nézők segítségével sokáig eljut majd, hiszen bőven megérdemli az elismerést és a nyereményt is.

Nézd meg legutóbbi produkcióját: 

Fotók: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence



Szerző

donna.hu



Scroll to Top