A karfiolt sós, vegetás vízben megpároljuk. Ha megfőtt, rózsáira szedjük, és egy lapos edény (hőálló üveg, tepsi, cserépedény) aljára 1 sorban elhelyezzük a karfiolrózsákat. A gépsonkát vékony (kb. 4-5mm) csíkokra vágjuk, és rászórjuk a karfiol tetejére. Gépsonka helyett izlés szerint bármilyen más sonka is használható (pl. főtt füstölt tarja). Ha kész félretesszük...
Ezt a finom, selymes, enyhén sós, sajtos ízű szószt egyenletesen rálocsoljuk a sonkás karfiol tetejére. Megszórjuk reszelt sajttal a tetejét, és bedugjuk a sütőbe néhány percre. Csak a sajtot kell rásütni.
Köszönjük a receptet Csáki Magdolnának, továbbra is várjuk az ötletes recepteket (akár fotóval is) az info@donna.hu e-mailcímre!
Kapcsolódó fórum:
$$f1646$$
$$f26$$
$$f864$$