Grillezett füstölt kecskesajt fűszeres sült paradicsommal, rösztin tálalva

2009. 08. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnás "Főzőtündérek"! Mivel sokan kértétek, így küldök még receptet. Remélem az idén még tudjátok hasznosítani ezt a finom grill sajtott. Jancsibá

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg kecskesajt, 40 dkg paradicsom, 1 evőkanál friss bazsalikom, petrezselyem, finomra vágva, só, bors, ízlés szerint reszelt fokhagyma, 2 evőkanál szűz olívaolaj Rösztihez: 40 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, só, bors, olaj a sütéshez.

  A rösztihez lereszeljük a megtisztított burgonyát, vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, és forró grill-lapon kerek tallérokat sütünk. A durvára vágott fűszereket összekeverjük az olívaolajjal, majd a vastagabb karikára vágott paradicsomokra kenjük. Sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk. A kecskesajtot akkora szeletre (karikára) vágjuk, mint a kisütött rösztink. Az előmelegített grill-lapon, vagy vas serpenyőben a sajtok, majd a fűszeres paradicsomkarikák mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük. A kisült rösztiket tányérra helyezzük, rátesszük a grillezett kecskesajtot és a paradicsomszeleteket, friss fűszernövényekkel díszítjük.   Tipp: tálalhatjuk pirított barna kenyéren is! Jó étvágyat mindenkinek!

Köszönjük szépen Halász Jánosnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top