Tűzoltó torta

2009. 08. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: Tészta: 23 dkg liszt másfél kávéskanál sütőpor 2 vaníliás cukor 12 dkg porcukor 12 dkg vaj vagy sütőmargarin 2 egész tojás Töltelék: 2 vanília puding 7-8 dl meggybefőtt leve 3 evőkanál cukor 1,5 teáskanál fahéj Tetejére: 1/2 liter tejszín

A tésztához valókat összegyúrjuk, és zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk, rárakjuk a kimagozott meggyet. Ezután a vanília pudingot, a cukrot és a fahéjat a meggy levével megfőzzük, még melegen a tésztára öntjük. Utána megszórjuk a következőkkel: 15 dkg hideg vaj vagy sütőmargarin a hűtőből, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 1,5 kávéskanál fahéj. Ezeket összekeverjük, szétmorzsoljuk, a töltelék tetejére tesszük, és megsütjük. Ha kihűlt 1/2 liter növényi tejszínt felverünk, és a tetejére tesszük, majd megszórjuk fahéjjal.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top