Grillezett marokkói kefta

2009. 01. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 675 g darált bárány, esetleg marha vagy pulyka, - 1 hagyma, negyedelve, - 1-2 csomag friss petrezselyem, - 1-2 csomag friss koriander, - 3 e. k fűszerkeverék (1e.k őrölt római kömény, 1/2 e.k szerecsendió, 1/2 e.k  fahéj, 1e.k pirospaprika) - só, bors, (esetleg ételízesítő).

Dresszinghez: - 2 ek finomra vágott menta, - 6 ek  joghurt.

Turmixoljuk le a petrezselymet, koriandert, majd adjuk hozzá a húst és az őrölt fűszereket, sót, borsót, és daráljuk krémesre. Ha kész, pihentessük a hűtőben legalább egy órát. Közben készítsük el a dresszinget ( keverjük el jó alaposan a hozzávalókat ). Formázzunk kis kolbászokat a húsból, majd szúrjuk fel egy hurkapálcára, vagy kebabpálcára. Előmelegített sütőben süssük a keftákat 5-6 percig, de közben legalább egyszer fordítsuk meg.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!!

Köszönjük szépen Borsodi Zsuzsannának, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top