Hozzávalók 12 darabhoz: A palacsintatésztához: 25 dkg liszt, 2 tojás, 3 dl zsírszegény tej, 2 dl szódavíz (szénsavas ásványvíz), 4 ek. olaj
A töltelékhez: 5 dkg mazsola, 15 dkg darált dió, 5 ek. édesítőpor, 1 mk. reszelt citromhéj, 1,5 dl zsírszegény tej
A tetejére: 3 ek. kakaópor, 3 ek. zsírszegény tej, édesítőpor a szóráshoz
Mazsola helyett a cukorbetegek használjanak édesítőporos vízben megfőzött, kockázott narancshéjat.
A szokásos módon a lisztből, a tojásból, a tejből, az olajból és egy csipet sóból palacsintatésztát keverünk. Kb. 30 percig állni hagyjuk. Sütés előtt belekeverjük a szódavizet, majd teflonserpenyőben nem túl vastag palacsintákat sütünk. Mivel a tésztába kevertünk olajat, a serpenyőbe sütéskor nem szükséges önteni! A töltelékhez a mazsolát vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A diót összekeverjük a édesítőporral, a citromhéjjal, a mazsolával, a tejjel, és megkenjük vele a palacsintákat. Négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk és tálra rendezzük. Elkészítjük az öntetet: a kakaót simára keverjük a tejjel, felmelegítjük és meglocsoljuk vele a palacsintákat. Megszórjuk édesítőporral, és azonnal tálalhatjuk.
Munka: kb. 45 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva 1 db palacsinta energiatartalma 1017 KJ/243 kcal, szénhidráttartalma 24g, mazsola nélkül 22g
Köszönjük szépen Lovasné Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.