Gyógyuljunk egyszerűen homeopátiával

2008. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hazánkban nagyon magas az allergiások száma, a gyermekek, és a felnőttek mintegy 10 százaléka szenved valamilyen tünettől. Az allergia sajnos örökletes. Kutatások kimutatták, hogy amennyiben mindkét szülő szenved valamilyen allergiás betegségben, a született gyermekek 80 százaléka biztosan allergiás lesz.

A másik rossz hír az, hogy allergia sajnos nem gyógyítható, de tünetei kezelhetők, és bizonyos allergia típusok igen jól reagálnak a homeopátiás kezelésre. Elsősorban célszerű konzultálni orvossal, a megfelelő szer kiválasztásához. Amennyiben az allergén ismert, a tünetek enyhítése már egyszerű.

A tavaszi szezonra a legjellemzőbb a pollenallergia. Amennyiben szerencsések vagyunk, és az allergén egy virágpor, vagy esetleg azonos fajták keveréke, közepes hígítású mono szerekkel csökkenthetők a tünetek. Példaként említhető a Corylus, illetve az e célra előállított több virágpor keverékét tartalmazó Pollens. Az orrfolyás és könnyezés jól kezelhető az Allium cepa és az Apis mellifica granulátumaival is.

Azonban nem mindig ismerik fel a tüneteket kiváltó allergént. Ilyen esetben jó eredmény érhető el két komplex készítménnyel, a Pollinil tablettával és a Luffeel orrspray-vel, ami kombinálható a Luffeel tablettával is. Mindezek mellett az immunrendszere erősítésére jól alkalmazható a Lymphomyosot oldat is.

A másik kellemetlen tavaszi „betegség”, a lehangoltság, a fáradságérzet. Önmagában a homeopátia számos esetben segít a lelkiállapot helyreállításában. A homeopátia főleg a depresszió érzésével próbál harcba szállni a maga eszközeivel. A beteg megvizsgálása és kikérdezése után a szakember előírja a megfelelő kezelést. Nem csak a zavarokat veszi számba, hanem a betegség jelentkezésének körülményeire és a beteg személyiségére is figyel.

Acidum nitricum-ot az ingerlékeny, és érzékeny típusú embereknek szokták ajánlani, míg Acidum phosphoricum-ot azoknak, akik a szellemi munkától könnyen elfáradnak, gyakran fáj a fejük, és estére aluszékonnyá válnak, de éjjel mégsem tudnak elaludni. Ha valaki nagyfokú fáradságra panaszkodik, és állandóan nyugtalan, Arsenicum album-ot tanácsolnak a szakemberek A Graphites, a határozatlan, ijedős betegek hangulati zavarára alkalmazható, a Aurum metallicum a hirtelen előtörő lehangoltság, reményvesztettség, csüggedés esetén, míg az Ignatia a friss gyász vagy szerelmi bánat után kialakuló depresszió szere.

A fizikailag és szellemileg túlérzékeny betegeknél Kalium carbonicum-ot, vagy Kalium phosphoricum szert alkalmaznak. Lachesis pedig, az izgatott, felfokozott állapottal váltakozó lehangoltság klasszikus szere. Lilium tigrinum főként a közömbösségre hajlamos, félénk, sírós nők esetén alkalmazható, akik gyakran premenstruációs szindrómától szenvednek.

Ezeket a gyógyszereket legjobb, ha C30-as hígításban szerezzük be. Azonban minden homeopátiás gyógyszert csak orvosi felügyelet mellett javasolt szedni. A kiválasztott szerből 2-3 hetente 1-szer (lehetőleg mindig azonos napon) alkalmanként 5 szemet kell a nyelv alá téve elszopogatni. Amennyiben javulást észlelünk, úgy a kezelést abba lehet hagyni, mert a szer tovább dolgozik.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top