Gyümölcsös joghurtfánk

2008. 11. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 4 dl kedvünkre való gyümölcsjoghurt, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, 1 kisebb narancs, csipet só, 2 evőkanál olaj, a sütéshez bő olaj.

A joghurtot mély tálba töltjük, a felvert tojásokat, a sütőporral összeforgatott lisztet, a porcukrot, a narancs kifacsart levét, és reszelt héjának a felét, a sót és az olajat hozzákeverjük. Nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a masszából olajba mártott evőkanállal csinos kis fánkokat szaggaunk, habzsákból is bele nyomhatjuk. Lefedjük, és kb 1,5 perc múlva megfordítjuk, majd fedetlenül a másik oldalát kb 1 percig sütjük. Melegen porcukorral meghintve tálaljuk.

Citromot is lehet belefacsarni, és reszelt almával is és nagyon finom!

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Horváth Orsinak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket a recept@donna.hu  e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top