Gyümölcsös pite

2009. 02. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 4-5 tojás, 1 dl meleg víz, 2 dl olaj, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, bármilyen gyümölcs (meggy, cseresznye).

A cukrot jól kikavarjuk a tojásokkal. Miután szinte fehéredésig kevertük, hozzáfolyatjuk a meleg vizet és az olajat. Ezután következik a sütőporral elvegyített liszt. Zsírozott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, gyümölcsöt dobálunk bele, és sütőben készre sütjük (én mindig gyufával ellenőrzöm, hogy jó-e a tészta). Ha kész, porcukrot szitálunk a tetejére, és szeletelhetjük.

Ha csak sima piskótát készítünk, megkenhetjük bármilyen krémmel, töltelékkel, úgy is nagyon finom lesz süteményünk.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Raska Anitának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top