Gyümölcsös szelet

2010. 02. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók kb. 24 szelethez:
A tésztához:
30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 18 dkg vaj/margarin, 5 ek. CANDEREL édesítőpor, 1 ek. vaníliaaroma, 1 tojássrágája, 3 ek. diabetikus eperlekvár A krémhez: 5 dl zsírszegény tej, 5 ek. kókuszreszelék, 4 tojássárgája, 6 ek. CANDEREL édesítőpor + a szóráshoz, 3 ek. étkezési keményítő, 1 cs. (10 g) zselatinpor A tetejére: 4 kivi, 3 banán, 4 mandarin, 1 kis mangó (vagy ízlés szerint más gyümölcsök), 2 cs. színtelen tortabevonó zselé A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a sütőporral, a vajjal, a CANDEREL édesítőporral, a vanília aromával, a tojássárgájával és egy csipet sóval. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára behűtjük.
A krémhez a tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel, félrehúzzuk, lefedjük, és 10 percig pihentetjük. Közben a tojássárgákat kikeverjük 2 ek. CANDEREL édesítőporral és a keményítővel. A tejet folyamatosan keverve a tojássárgához öntjük. Lassú tűzön addig forrósítjuk, amíg besűrűsödik (10-15 perc), de felforrnia nem szabad, mert kicsapódik a tojás! Félrehúzzuk. A zselatint elkeverjük 4 ek. hideg vízzel, 10 percig állni hagyjuk, majd felforrósítjuk, és krémbe keverjük. Kihűtjük. A nagy tepsit (25 x 35 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, mint a tepsi, és a tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, és a sütőben 15 percig sütjük.
A lekvárt felforrósítjuk, és a még forró tésztára kenjük. Hagyjuk kihűlni. A hideg krémet elkeverjük a maradék 4 ek. CANDEREL édesítőporral, a tésztára simítjuk, és 1 éjszakára hidegre tesszük (kb. 1 óra hűlés után betakarhatjuk fóliával). Másnap a gyümölcsöket értelemszerűen meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, vékony szeletkékre vágjuk, / gerezdekre szedjük / kis golyókat vájunk ki belőlük. Kirakjuk velük a sütemény tetejét. A tortabevonó zselét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük, és bevontjuk vele a gyümölcsöket. Még egy órát hidegen pihentetjük, és szeletelve kínáljuk. Munka: kb. 1 óra Fogyasztható: másnap 1 szelet: 180 kcal 1 szelet szénhidráttartalma 13,6g
Köszönjük szépen Lovasné Hőgyes Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top