Hozzávalók: 30 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg porcukor 1 zacskó sütőpor 1 zacskó vaníliás cukor 1 db tojássárgája reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm-esre, nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.
A hab készítése: Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 36 dkg kristálycukor
24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy ellepje a cukrot) sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk, a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább, verjük. Ezután nyomózsákba tesszük, és a linzerkarikákra formázzuk. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán (100 fokon) szárítjuk. Nem kell túl sokáig, csak kb. 15-20 percig. Mikor megszáradtak a közepébe lekvárt nyomunk. Olvasztott csokoládéval díszítjük.
Köszönjük szépen Szabóné Henczler Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.