Hagymaleves

2010. 12. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Max. elkészítési idő: 30 perc Nehézségi fok: könnyű Hozzávalók 2 személyre: 2-3 fej vöröshagyma, 2 fakanálnyi margarin, szerecsendió, bors, 1 db tyúkhúsleves-kocka, 200 ml főzőtejszín, ½ liter víz.

 

Elkészítés: A hagymákat megpucolom és apróra vágom. Ha ez kész, a lábosban felolvasztom a margarint, belerakom a hagymát és megdinsztelem; ha a hagyma már puha, belerakom a szerecsendiót és az őrölt feketeborsot. Összekeverem, aztán felöntöm a vízzel és beleteszem a tyúkhúsleves-kockát. Amikor kicsit már forr, beleteszem a főzőtejszínt, összekeverem, és már kész is. Én szoktam csinálni hozzá még pirítóst, és a tetejét meghintem egy kis reszelt sajttal.

Mindenkinek  jó étvágyat hozzá!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top