Hajdina gesztenyés diókrémmel

2009. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 50 dkg hajdina, 1 csipet só, 1 kocka (25 dkg) gesztenyemassza, 20 dkg dió, méz, ízlés szerint, 2 csésze víz.

 

A hajdinát kétszeres vízmennyiséggel feltesszük főni, egy csipet sóval. Forrásponttól 6 percig főzzük. Letakarva kihűlésig párában hagyjuk (kb. 2-3 óra). Turmixoljuk össze a gesztenyemasszát, a diót és a mézet egy kevés vízzel, majd adjuk hozzá a maradék vizet. Az így elkészült krémet öntsük rá a főtt hajdinára.

Hajdina egészségügyi hatásai: Vitamin- és tápanyagtartalma: kalcium-, foszfor- és kálium tartalma jelentős. Nagy mennyiségben tartalmaz rutint (P-vitamin), amely vízben oldódó antioxidáns vegyület. A rutin erősíti a kötőszöveteket, védi a szívet, és az érrendszert; segíti a sejtfal regenerálódását; csökkenti a hajszálvérzések kialakulását. Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok ellen. Cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Köszönjük szépen Dulkai Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top