Babapiskótás mézes

2009. 12. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kedves Donnások! Remélem elnyeri tetszéseteket az alábbi sütemény receptem. Fogadjátok sok szeretettel, osszátok meg minél több emberrel, és a végeredményt fogyasszátok egészséggel! Imádom a Donnát nagyon jó, rengeteg jó cikk, recept és jó ember található itt! Gratulálok!

Hozzávalók a mézes laphoz: 1 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 5 evőkanál tej.

Ezeket 2 percig főzzük, tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es) formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra, sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

Töltelék: 0. 5 L tej, 5 dkg vaníliás pudingpor. Ezt a szokásos módon összefőzzük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt pudinggal, összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesítjük. /kb.1/2 dl/

20 dkg babapiskóta, 1 meggy aroma.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromát, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele, a krémmel megkent lapot.

Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap! 

Köszönjük szépen Szabóné Henczler Zsuzsannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top