Hajtogatott káposztás pogácsa

2010. 05. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 25 dkg vajvagy margarin, 50-70 dkg fehérkáposzta, 4 dkg élesztő, 1 tojás, 1 dl tej, 2 dl olaj, 1 kk cukor, 1-2 kk só, ízlés szerint őrölt bors, kenéshez 1 tojás.

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és kevés liszttel felfuttatjuk

A káposztát lereszeljük, besózzuk, rövid ideig állni hagyjuk, majd levétől kicsavarjuk. Az olaj felén megdinszteljük, miközben megszórjuk borssal.

A lisztet a vajjal v. margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a megfuttatott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk.(Ha szükséges, kevés tejet v. tejfölt adunk hozzá.)

Az összegyúrt tésztát lisztezett táblán vékonyra kinyújtjuk, kenőtoll segítségével a maradék olajjal megkenjük, majd a megdinsztelt, kihűlt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.

A tésztát szorosan felcsavarjuk (úgy,mint a bejglit), kissé megnyomkodjuk, majd három részre hajtjuk úgy, hogy az egyik rész alulra, a másik felülre kerüljön. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. A nyújtást, a csavarást és a hajtogatást megismételhetjük.

A tésztát lisztezett táblán 3-4cm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A kiszúrt pogácsákat egymástól kellő távolságra a kikent tepsibe rakjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben magas hőmérsékleten megsütjük.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Bratkó Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top