Hozzávalók:
0,5 kg hús (lehet sertés, marha vagy vadhúsból is) 1 db vöröshagyma 2 db kisebb sárgarépa étolaj babérlevél egy kicsi őrölt bors 1,5 dl tejföl 1 mokkáskanál citromlé só ételízesítő egy kicsi cukor mustár ízlés szerint 1 db marhahúsleves kocka 1 kanál liszt
A vöröshagymát olajon megpároljuk, hozzátesszük az aprón megreszelt sárgarépát és ezzel is még együtt fonnyasztjuk, majd a felszeletelt hús következik. A húst addig pároljuk, míg elveszti a
nyers színét és felöntjük egy kis vízzel, teszünk bele babérlevelet, őrölt borsot, ételízesítőt, húsleveskockát, és ha kell, sót is. (Vigyázzunk a sózással!) Ha megpuhult a hús, ráöntjük a tejfölt, amit ízesítünk mustárral, citromlével, egy kicsi cukorral, egy kanálnyi lisztet is adunk hozzá és csomómentesre keverjük, így öntjük a húsra. Pár percig még hagyjuk, míg besűrűsödik és spagettivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Zsebéné Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.