Hozzávalók: 6 tojásból piskótatészta mascarpone sajtkrém 50 dkg eper 1 kis csomagos zselatin 15 dkg porcukor 3 dl habtejszín 1 cs. habfixáló 1 cs. piros tortazselé
Elkészítés:
6 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot.
A széléből levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén.
Az eper felét átpasszírozzuk és elkeverjük a cukorral kikevert krémsajttal.
Kevés vízben lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, beledolgozzuk a mascarponés masszába.
A tejszínt habfixálóval keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk krémbe, végül kis darabokra vagdalt epret adunk hozzá.
A piskótalapra kerül az epres krém felét, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el.
Tetejét kirakjuk szép, felezett eperszemekkel, és tortazselével bevonjuk. Amikor már megdermedt, (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.
Rakhatunk rá egy a gyümölcshöz színben illő vastagabb szalagot is!
Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.