Epres charlotte

2010. 05. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6 tojásból piskótatészta mascarpone sajtkrém 50 dkg eper 1 kis csomagos zselatin 15 dkg porcukor 3 dl habtejszín 1 cs. habfixáló 1 cs. piros tortazselé

 

 

Elkészítés:

6 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, két lapra szeljük, kapcsos tortaformába illesztjük az egyik lapot. A széléből levágunk egy kicsit körben, hogy a babapiskótákat mellé lehessen állítani a forma széle mentén. Az eper felét átpasszírozzuk és elkeverjük a cukorral kikevert krémsajttal. Kevés vízben lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, beledolgozzuk a mascarponés masszába. A tejszínt habfixálóval keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk krémbe, végül kis darabokra vagdalt epret adunk hozzá. A piskótalapra kerül az epres krém felét, amelyre a mascarponés krém felét simítjuk. Rátesszük a másik lapot, és ugyanígy járunk el. Tetejét kirakjuk szép, felezett eperszemekkel, és tortazselével bevonjuk. Amikor már megdermedt, (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.

 

Rakhatunk rá egy a gyümölcshöz színben illő vastagabb szalagot is!

Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top