A migrénben szenvedő páciensek megelőzhetik fájdalmas rohamaikat célzott táplálkozással. A Bostoni Egyetem tudósai kikutatták, hogy a migrén ellen a B-vitamin is segít. Különösen sokat tartalmaz ebből az antimigrén vitaminból a hering, a lazac és a makréla. A tengeri halakon kívül kisebb mennyiségben megtalálható ez a vitamin a joghurtban, a szárnyasokban, a bárányban és a borjúhúsban. Azonban nemcsak a helyes táplálkozás, hanem a lelki és testi lazítás is segíthet.
A fájdalmas betegségben gyakran rendkívül okos emberek szenvednek. A férfiak 8 %-a és a nők 14 %-a. A hölgyeknek "teljesítőképesebb" agyuk van, ez különösképpen az okos nőkre vonatkozik. A legjobb példa erre, hogy Marie Curie, akit két Nobel-díjjal is kitüntettek, híres volt arról, hogy hivatását borzasztó migrénrohamok miatt kellett feladnia.