Hamis sportszelet

2010. 04. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 2,5 dl tej 25 dkg cukor 20 dkg vaj 1/2 dl rum 3 evőkanál kakaó 20 dkg darált dióbél 30 dkg darált keksz

A tetejére: 20 dkg étcsokoládé (tortabevonó) 5 evőkanál olaj Elkészítés:

A tejet, a cukrot, a vajat és a rumot összefőzzük, belekeverjük a kakaóport. Levesszük a tűzről, beledolgozzuk a darált diót és a darált kekszet. Sütőlemezre vagy tálcára öntjük, elsimítjuk kb. 20-30 cm-es formára és megvárjuk, míg kihűl. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük az olajat. Levesszük a tűzről, kevergetjük és picit várunk, hogy ne legyen nagyon meleg, mert akkor lefolyik a süteményről. Az olvasztott csokival megkenjük a süteményt, félretesszük, amíg a bevonat megdermed, és csak utána szeleteljük.

Köszönjük szépen Benkő Zsigmondnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top