Hamis Tiramisu

2009. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezt a receptet ketten is beküldtétek nekünk. Mindkettő gyors és egyszerű!

Szopkó Judit konyhájából:   Hozzávalók: 2 tojás, 17 dkg kristálycukor, 2,5 dl habtejszín, 25 dkg natúr vajkrém (vagy natúr sajtkrém), kb. 6 adag kávé, 30-40 dkg babapiskóta, rumaroma, kakaópor.

A két tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. A habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk. A rummal és cukorral ízesített kávéba, kb. 1 percre beáztatjuk a babapiskótákat. Egy tálba rétegezve tesszük bele a piskótát majd a masszát. A tetejére kakaóport szórunk, majd a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat!

Csató Anna receptje szerint!

Hozzávalók: 40 deka babapiskóta, 500 ml folyékony tejszín, 3 zacskó instant Capuccino-por.

A tejszínt felverem kemény habnak, beleszórom a capuccino porokat, tovább verem, jó kemény krémszerű lesz. A babapiskótákat megmártom rumos kávéban, lerakom egymás mellé két sorban, a fele krémet rásimítom, mártogatom a többi piskótát, ráhelyezem a tetejére a kávés felükkel fölfelé. A maradék krémmel bevonom az egészet, díszítem kakaóval reszelt csokival ízlés szerint. Kis hűtés után szeletelhető, percek alatt kész.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szopkó Juditnak és Csató Annának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre!Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!

Elnézést a technikai "szünetért"!! Reméljük, még nincs késő a vasárnapi desszerthez :) - Donna csapat



Szerző

donna.hu



Scroll to Top