Hangyás kuglóf

2010. 02. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

25 dkg vaj, 18 dkg cukor, 25 dkg liszt, 4 db tojás, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 1 cs. /10 dkg/ kakaós tortadara, 1,5 dl tojáslikőr, 1 rumaroma

A vajat, a cukorral habosra keverjük, a tojássárgáját egyenként, felváltva a sütőporos liszttel hozzáadjuk, majd következik a rumaroma, likőr, tortadara, és végül a felvert tojásfehérje. Kivajazott, lisztezett kuglóf formába öntjük, és 180 fokon 35 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a formából, és porcukorral megszórjuk.

Köszönjük szépen Vas Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top