Harry Potter 10 éve és most

2010. 12. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha kíváncsi vagy, hogyan öregedett Daniel Radcliffe a szerepéhez, akkor most megnézheted. Fotókkal illusztráljuk az elmúlt 10 évet, mialatt a 11 éves, vadóc vigyorú fiúcskából sikeres és elismert felnőtt férfi lett.

Harry Potter és a Bölcsek Köve, 2001

Daniel Radcliffet 2000-ben fedezték fel, majd választották ki J.K. Rowling nagysikerű regényének főszerepére. Az írónő, miután látta az akkor 11 éves Radcliffet játszani, úgy nyilatkozott, nála jobbat akarva sem találhattak volna. Hármójuk közül egyébként ő rendelkezett a legnagyobb filmes tapasztalattal a Harry Potter előtt. A szemfülesek ismerhetik már A panamai szabó című filmből is.

Harry Potter és a Titkok Kamrája, 2002

Ebben az évben a forgatások mellett más felkérést is kapott, szerepelt a West End-en a The Play What I Wrote című darabban, melyet Kenneth Branagh rendezett. (Gilderoy Lockhart szerepét játszotta a Titkok Kamrájában.)

Harry Potter és az Azkabani Fogoly, 2004

Ez a rész különösen kedves Radcliffe számára, mivel egyik kedvenc színészével, Gary Oldmannel játszhatott együtt. Állítólag nagyon jól kijöttek egymással, a példakép még gitározni is tanította az ifjú titánt. Oldmanre a film után egyébként saját gyermekei is nagyon büszkék voltak, valóságos hősként tekintettek rá, hogy eljátszotta egyik kedvenc figurájukat.

Harry Potter és a Tűz Serlege, 2005

A forgatások után az egyre népszerűbb Daniel újabb felkérést kapott, a külföldön igen népszerű Futottak még... című sorozatban játszotta önmagát, szintén nagy sikerrel. Portréját kiállították a londoni Nemzeti Arcképtárban, ami önmagában is nagy elismerés, ám Radcliffe rekorder is, hiszen ezzel ő lett a legfiatalabb tagja a díszes társaságnak.

Harry Potter és a Főnix Rendje, 2007

Az óriási költségvetésű film bekerült minden idők tíz legnagyobb kasszasikernek számító filmje közé, de nem csak ettől érdekes ez a rész. Danielnek saját bevallása szerint a kedvenc része volt a Főnix Rendje, mivel ebben főszerepet kapott Sirius is, aki a színész szerint az egész produkció legérdekesebb figurája.

Harry Potter és a Félvér Herceg, 2009

Az előzőhöz hasonlóan ez a rész is súlyos milliárdokat hozott a kasszába, az Avatar után a második legnépszerűbb film lett ebben az évben, miközben Radcliffe jótékonysági munkába fogott, és támogatni kezdte a The Trevor Projectet, mely egy homoszexuális fiatalokat segélyező szervezet. Ezzel egy időben az is elterjedt, hogy a színész maga is saját neméhez vonzódik, de ez természetesen csak pletyka, melyet azóta sem sikerült igazolni.

 

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, 2010

A nemrégiben Magyarországon is bemutatott Halál Ereklyéi végérvényesen beírta a színészt a filmtörténelemben, és egyúttal Anglia leggazdagabbjai közé repítette.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top