Házas embert szeretek

2010. 12. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy ilyen szituáció embert próbáló lehet, főleg ha mi magunk is házasságban vagy kapcsolatban élünk. Felvállalni a második szerepét nem egyszerű, és nagyon meg kell gondolni, hogy egyáltalán érdemes-e belemenni.

Minden házas ember, aki tiltott vizekre evez, úgy kezdi az új partnerrel, hogy a házassága válságban van, esetleg rövidesen el is fog válni, ez azonban csak az esetek kis százalékában következik be. Valójában az olyan emberek, akik a házastársuk mellett futó viszonyokba bonyolódnak, csupán változatosságra vágynak, és legtöbbször nem adják bele szívüket a titkos kapcsolatba. Talán ideig-óráig maguk is elhiszik, hogy szerelmesek, de aztán a több éves kötődés, a család és még számtalan ok miatt haza  fog húzni a szívük, a szerető pedig magára marad. Ezek az emberek általában csak egy (sokszor csupán szexuális) mankóként tartanak szeretőt, szeretőket, hogy amit a házasságukban nem kapnak meg, máshol hozzájussanak, a válás kockázata nélkül.

Ennyiből is jól látszik, jobb kerülni a másodhegedűs szerelmi pótlék szerepét, de ha már benne vagyunk egy ilyen szerelmi háromszögben, mindenképpen tisztáznunk kell a helyzetet. A titkos viszony hosszú távon senkinek sem tesz jót. Ha nem tudjuk leültetni kedvesünket, és rávenni, hogy egyszer és mindenkorra öntsön tiszta vizet a pohárba, az már egy komoly jel arra, hogy valójában nem is velünk akar lenni, csak kihasznál. Ahogy mondani szokás: így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Ilyenkor kellene eljönnie a pillanatnak, mikor a saját tartásunk és önérzetünk érdekében felülemelkedünk az érzelmeken és továbblépünk, hiszen mindenki megérdemli, hogy egyenrangú félként bánjanak vele és ne csak rejtegessék, mint egy szégyenfoltot az életükben – ám ez sajnos nem mindig sikerül.

Előfordulhat az is, hogy párunk kapcsolata valóban haldoklik, hogy tényleg lépni szeretne. Ebben az esetben legyünk nagyon türelmesek és megértők. A válás nagyon lassú és megterhelő folyamat, ez megviselheti a leglángolóbb szerelmeket is. Nincs értelme gyűlölködni, ésszerűbb és „jövedelmezőbb” megoldás, ha igyekszünk minél jobb kapcsolatot kialakítani kedvesünk expartnerével, hiszen neki nem velünk van problémája. A felesleges viták és agresszió csak mindenki számára megnehezítik az elszakadást.

Hogy érdemes-e belemenni egy kapcsolatba, melyben előfordulhat, hogy egy darabig csak a második helyre leszünk elegek, megválaszolhatatlan kérdés, mindenkinek magának kell végiggondolni, mérlegelni, hogy megéri-e.  Nagyon vigyázzunk, mert ha egyszer belekezdünk egy ilyen kapcsolatba, az örökre nyomot hagy az életünkön.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top