Elkészítés:
6 tojásból kakaós piskótalapot sütünk
(természetesen a tepsi mérete miatt lehet több v. kevesebb tojásból, a saját tepsidhez mérten, a 6 tojás az én "méretem")
Krém:
6 tojásfehérjét felverek kemény habbá 18 kanál cukorral. Én úgy tudom, hogy minden tojásfehérjéhez 3 kanál cukor szükséges, ami természetesen ízlés szerint változhat is.
1 liter tejben megfőzök 4 csomag vaníliás pudingport, ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Nagy figyelmet igényel, hisz a kevés tej miatt a puding könnyen megcsomósodhat, illetve odaéghet.
A kemény habbá vert fehérjét óvatosan belekeverem a félig megfőtt pudingba és 1-2 percig még kis lángon tovább főzöm, természetesen közben óvatosan kevergetve. (Természetesen lehet kevesebb tojásfehérjével is, de akkor picit töményebb lesz a krém, viszont ha 1-2 fehérjével többet teszel bele, akkor meg krémesebb, lágyabb, habosabb lesz a puding)
A tepsiben megsült és kihűlt kakaós piskótalapra rákenem a még meleg tojásfehérjés pudingot, ami hűlés közben szépen megdermed, majd cukrász tejszínből készült habot kenek a tetejére.
Ízlés szerint szórható rá kakaópor vagy gesztenyepüré.
Jó munkát és jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Gogolák Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.