Fürdőruha tanács kezdőknek és haladóknak

2010. 06. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Évről évre, szezonról szezonra, újra és újra fellángolnak a fürdőruhával kapcsolatos vélemények. Szó van itt bikiniről, tangáról, monokiniről, pici-pocit eltakaró, egyrészes fürdőruháról. Csak arról nem, hogy fürdőruhát a legnehezebb választani. Vagyis igazi, öltöztető, optikailag formáló, bőrünk színét előnyösen kihangsúlyozó darabot nehéz találni. Az a szabály, hogy a divatos ruha nem egyenlő az elegáns ruhával, itt is érvényesül, csak egy kicsit másképpen. A divatos fürdőruha nem egyenlő a jól szabottsággal, azzal a rafinériával, hogy jól is nézünk ki benne. Egy divatos, ám rosszul szabott darab a legjobb alakot is el tudja rontani és fordítva. A körültekintően kiválasztott forma, anyag, szín csodákra képes.

Az alábbiakat csak az olvassa, aki már túlvan azon a koron, mikor jobban számít a trend, mint az, hogy jól is nézzen ki a divatos ruhákban: Figyelem! Egyrészes fürdőruha, hacsak nem a teltségünket szeretnénk vele elrejteni, csak és kizárólag a tökéletes alakkal rendelkező nőkőn mutat bombázó formát. Ugyanis a legkisebb deformációt is kiemeli. És ha ez még egy tarka-barka színezetű mintával párosul, akkor ne is álmodjunk róla, hogy ismerkedni fogunk a strandon. Az átlagos alakúak jobban járnak, ha kétrészes bikinit vesznek fel. A sortnadrághoz hasonló fürdőruha alsó is el tudja rontani a legtökéletesebb gömbölyűséggel megáldott feneket. Még a hosszú, vékony lábak látványát is rombolja, akkor képzeljük el magunkon, akik rövid, dundi combokkal rendelkezünk! Ugyanilyen optikai alakrombolást tud véghezvinni az alkatunknak nem megfelelő melltartórész is. Mindenképpen ajánlatos a „próba látványa” alapján választani, nem pedig azon az alapon, hogy megtetszett a pulton. Sajnos, hogy mi tetszik nekünk és mi áll jól, az két különböző dolog. A fürdőruha méreténél sem igaz a ruhákra vonatkozó tézis, mely szerint inkább két számmal kisebb legyen, mint egy számmal nagyobb. Itt pont az ellenkezője az igaz. Vigyázat! 30 év felett már másképp helyezkednek el a zsírpárnák a testünkön. Ha a fürdőruha nadrágja vagy pántja csak egy milliméterrel is „bevág”, rögtön legalább 10 kilóval leszünk „látványilag” kövérebbek.

Ha nyár, akkor a fürdőruha fehér! (A gyógy- és egészségügyi fürdőzés egy másik téma, ott más szabályok érvényesülnek.) Ha az ember már elmúlt „annyi”, akkor fekete vagy fekete-fehér! Itt sem érvényesül a máshol igaznak ható „ellentétek kihangsúlyozása” elv, ugyanis a fehér bőrűeknek még a fehér fürdőruha is jobban áll, mint a fekete. (De ha lehet, ők is csak akkor vegyék fel, mikor már valamennyire lebarnultak.) A fehér bőrűek használjanak inkább sötét (zöld, kék) színárnyalatú fürdőruhákat. …és végezetül egy tipp: ne feledd, hogy hacsak nem vagy nagyon fiatal és nagyon dögös alkatú, akkor a fürdőruha lehet minden, csak barna és kockás nem! Ezeket az alapszabályokat betartva, nyugodtan élvezhetjük a strandon is az elismerő pillantásokat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top