Házi krémes torta

2010. 07. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A piskótalaphoz: 3 db tojás 3 evőkanál víz 6 evőkanál cukor 6 evőkanál liszt késhegynyi sütőpor A vaníliás krémhez: 2 csomag vanília ízű pudingpor 1 csomag vaníliás cukor 7 evőkanál cukor 5 db tojásfehérje 2 kávéskanál étkezési zselatin 5 dl víz A tejszínhabhoz: 2 csomag tejszínhab por 1 csomag habfixáló 4 dl tej 1 csomag vaníliás cukor Díszítéshez: 1 evőkanál kakaópor és gyümölcs

Elkészítése: A piskótalaphoz a tojásfehérjéket a vízzel kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáit, a cukrot, a lisztet és a sütőport. Papírral bélelt sütőformába öntve sütjük. A vanília pudingport 5 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, az étkezési zselatinnal az 5 dl vízben csomómentesre keverjük, majd gőz fölött felfőzzük, míg puding állagúra sűrűsödik. Az 5 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanalanként óvatosan a gőzről levett vaníliás krémbe keverjük. Így a krém térfogata nőni fog, és lágyabb is lesz. A habporból a tejjel, 1 csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény tejszínhabot verünk. A megsült piskótalapot félbevágjuk. Az alsó felét a tortatartóra tesszük, majd köré helyezzük a tortasütő oldallapját, amelyet nejlonnal kibélelünk, hogy a krém ne ragadjon hozzá. A lapra kenjük a vaníliás krémet, figyelve, hogy az oldalát is jól kitöltse, majd a tejszínhabot is rátesszük. Tetejét elegyengetjük. A piskóta másik felét szeletekre vágjuk, és így helyezzük rá a tetejére, hogy később a tortát könnyen lehessen szeletelni. Tetejét megszórjuk kakaóporral, díszítjük friss gyümölccsel (én meggyet és málnát használtam). 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém kellőképpen megdermedjen. Tálalás előtt a tortasütő oldallapját és a nejlont levesszük róla. Jó étvágyat hozzá!

 Köszönjük szépen Kiss Károlynak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top