Hideg sárgadinnye leves

2009. 07. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 1 db közepes nagyságú sárgadinnye - 2 dl tejszín - 50 g méz - 2 dl muskotályos bor - 10 g friss gyömbér - 100 g tejszínhab - 20 g pirított mandula - mentalevél - vaníliafagylalt

A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (Tipp: ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal apró gömböket vájhatunk a dinnyéből) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

Tálalásig jól lehűtjük. Előhűtött csészében tálaljuk. Tejszínhabrózsával és pirított mandulaszeletekkel díszítsük! Végezetül egy gombóc vaníliafagylaltot tegyünk a levesbe!   Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Balázsné Dömötör Csillának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top