Mit tehetünk a jó közérzetért?

2009. 07. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nemhiába mondják, az vagy, amit megeszel. Ha egészségtelenül táplálkozunk, testünk előbb utóbb betegséggel, a méreganyagok felhalmozásával, túlsúllyal reagál. Mit is jelent az egészséges táplálkozás. Azt hiszem, aki a biochef ételeit fogyasztja, pontosan tudja. Minél több zöldség, gyümölcs, gabonafélék, hüvelyesek, tejtermék. Aki úgy érzi, nem tud hús nélkül meglenni kerülje a zsíros húsokat, bőrözze le a baromfit. Tojást, tejtermékeket mérsékelten fogyaszthatunk, már aki nem teljesen vega. A vegáknak is tudatosan kell táplálkozniuk, gondoskodni szükséges a megfelelő fehérje bevitelről, hüvelyesek, magok, szójatermékek formájában. Soha ne éheztessük testünket, a túl sok éhezés elhízáshoz vezet, a test azonnal raktároz, ha megfelelő mennyiségű táplálékhoz jut. Az étkezésnél legfontosabb a mértékletesség, sem nem túl sok sem nem túl kevés. A túl sok evéstől eltunyulunk, leesik a prána, a túl kevéstől testünk szenved, és szintén nem lesz elegendő energiánk. Kerüljük az élvezeti szerek fogyasztását, beleértve a dohányzást, mert ezek csak múlékony örömöket adnak.

Az alvásnál is fontos, hogy ne aludjunk se túl sokat, se túl keveset. Felnőtt korban megfelelő étkezés és meditáció mellett kb. 6 óra alvás elég.

A légzésről, mint energiaforrásról gyakran megfeledkezünk, pedig ha végig gondoljuk, hogy meddig tudunk meglenni étel, alvás, pozitív szemlélet nélkül, akkor bizonyára egyértelmű, hogy legkevesebb ideig levegő nélkül bírjuk ki. Nagyszerű eszköz a légzés, mely belégzésnél feltölt és energizál, kilégzésnél ellazít. Figyeljünk oda a megfelelő légzésre, tudatosan lélegezzünk nagyokat kirándulás közben, de kerüljük a mély levegővételt – azaz ne sportoljunk – szennyezett környezetben.

A leginkább meglepő, hogy az energikus állapothoz hozzátartozik a pozitív elmeállapot. Ismerjük örökké önsajnáló, energiavámpír ismerőseinket, akik soha nem élnek harmóniában, mert mindig az elérhetetlent keresik.

Az igazi boldogság a jelenben van, a pillanat örömében, a gyermeki rácsodálkozásban. Testünkkel még úgy, ahogy foglalkozunk, de nem törődünk elménk elcsendesítésével, pedig neki is szüksége van a pihenésre, feltöltődésre. Az elme feltöltője a meditáció, mely mélyebb lehet, mint az alvás. 20 perc meditáció 8 órás alvásnak felel meg, és környezetünk élvezi jótékony hatását. A virágok tovább élnek a meditációs szobában, a beteg megkönnyebbül, ha a közelében meditálunk.

Az Art of Living tanfolyamain megismerkedhetnek a helyes légzéssel, élvezhetik a meditáció csodáját, kipróbálhatják milyen egy hétig egészségesen étkezni és élni, helyesen lélegezni.

Ismerkedjenek velünk honlapunkon: www.aolhungary.5mp.eu

Jelentkezz az ÉLET MŰVÉSZETE tanfolyamra! 2009. augusztus 11-től (kedd) augusztus 16-ig (vasárnap) Hétköznap: 19:00 - 21:30 Időpont hétvégén: szombat: 9:00 – 15:30 vasárnap: 9-13

Augusztus 5-én szerdán, ingyenes bemutatónapot tartunk.

Helyszín: 12. kerület Csipke út 16. 32-es lakás Tel.: 06 30 9 529 935; 06 30 436 26 23  e-mail: aolhungary@gmail.com

Art of Living kurzus résztvevői



Szerző

donna.hu



Scroll to Top