Híres emberek, fura vallások…

2009. 08. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Talán csak nekem tűnik egyértelműnek, hogy mindenki azt a vallást követi, amely jellemző arra a területre, ahol az illető született? Az egyik legerőteljesebb példa arra, hogy ez mennyire nem így van, talán a John Woo rendező, és Richard Gere párosítással mutatható be. John Woo ugyanis Kínában született, de napjainkban a református egyházhoz tartozik. Richard Gere pedig − akire ránézve nem mondanánk, hogy biztos kínai, vagy tibeti csak jól titkolja −, a buddhizmus elkötelezett híve, és jó barátja a Dalai Lámának. Szintén születési területétől messze eső vallást választott anno a Beatles zenekar gitárosa is, George Harrison ugyanis a hindu vallás követője volt.

A leghírhedtebb sztár, ha vallásról van szó, nem más, mint Tom Cruise. Manapság nem is annyira színészi teljesítménye és filmjei miatt van a középpontban, hanem a Szcientológiai egyházhoz való kötődése miatt. A közvélemény elég ellenségesen áll ehhez a valláshoz, sokan szektának tartják, ami erőszakosan terjeszkedik. Tom Cruise barátai szerint Tom egyáltalán nem erőszakos, senkire nem akarja ráerőltetni vallását. David Beckham, akivel nagyon jó barátok, egy interjú során beszélt arról, hogy Tommal sok időt töltenek együtt, és szinte mindenben egyetértenek, kivéve a vallást, de Tom megértő, egyáltalán nem próbálja őt megtéríteni. Valószínűleg nem is tudná, mert Beckham egy másik, szintén divattá vált egyház, a tagja, ő ugyanis a Kabbalisták táborát erősíti.

A szcientológia nem vallásnak, pusztán egy filozófiai irányzatnak indult az ötvenes évek elején, azóta nőtte ki magát egyházzá. Tanainak lényege, hogy az emberre, mint szellemi, és nem, mint fizikai lényre tekint, akinek segít felemelkedni, hogy megvalósíthassa önmagát és megoldja a problémáit. Megoldásokat kínál az élet napi dolgaira, fel akarja emelni az embert addig a pontig, ahol képes szembenézni önmagával és a külső-belső konfliktusaival. Az emberre, mint alapvetően jó és becsületes lényre tekint, akinek a problémái abból fakadnak, hogy lejjebb ad ezen értékeiből. Jelenleg leghíresebb tagjai Tom Cruise és felesége mellett John Travolta.

A másik, vallási szempontból talán legtöbbet emlegetett hollywoodi sztár Madonna. Ő a kabbala egyház híve, amiről korábban már olvashattatok. Ő tette divatossá ezt az irányzatot és a hollywoodi sztárok közül sokan követték őt. Kabbalistának mondja ma magát Demi Moore, Ashton Kutcher, David Beckham és Britney Spears is, akinek egyébként a nyakára egy Kabbalista szimbólum van tetoválva, és mindannyian hordják a kis piros szalagot a csuklójukon, ami hitük szerin megóvja őket a bajtól.

Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa okkultista, misztikus tanokba vetett hitétől vált hírhedtté, létre is hozott egy könyvkiadót, ami kimondottan e témájú könyveket adott ki. Akik nagyon be akarták bizonyítani, hogy sátánista, kódolt üzeneteket kerestek dalszövegeiben. Ha már a sátánizmusnál tartunk: korunk nagy botrányhőse Marilyn Manson is egészen egyedi vallással rendelkezik. Ő a Lucferiánus egyház tagja, ami nevétől eltérő módon nem sátánista egyház. Ők a realitásokban hisznek, abban, hogy az embernek az evilági életére kell koncentrálni, ki kell teljesednie. Abból a szempontból mondható sátánistának, hogy tagadja a túlvilági létezést ezzel pedig nem csak a keresztény, de szinte minden más világvallás tanait is. Gyakorlatias egyház.

A Williams testvérpár Serena és Venus, Jehova tanúinak nyáját ékesítik. Gondolom őket nem a párosával járkáló öreg nénik térítették meg, amikor bekopogtak hozzájuk az Őrtoronnyal…

A teljesség igénye nélkül csak egy kis ízelítőt adtunk abból, ami a híresek és gazdagok körében történik, ha vallásról van szó. Nem valószínű, hogy bárkit is túlzottan befolyásolna egy híresség megítélésében az, hogy ő milyen vallást követ, de azért érdekes tudni az ilyesmit. Ugyanúgy szeretjük Tom Cruise filmjeit, mint azelőtt, hogy belépett volna a Szcientológiai egyházba, Madonna zenéjének élvezésében sem gátol túlzottan, hogy tudjuk, igen fura vallás követője.

Kapcsolódó anyagok:

$$4307$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top