Hogyan változatssuk tornává a reggeli ébredezést?

2008. 10. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A reggeli ágyban lustálkodásnál nincs is jobb dolog, de használd ki az idődet! A reggeli torna nem csak a testedet frissíti fel, de a szellemet is előkészíti a napi kihívásokra.   

Nyújtózkodj! Ugye te is tudod, milyen jó érzés, mikor az ébresztő megszólalása után nyújtózkodsz egy nagyot. Amikor a füledtől a lábujjaidig mindent végignyújtasz. Hanyatt fekve nyújtsd ki a kezedet és emeld a fejed fölé. Helyezkedj úgy az ágyban, hogy legyen elég helyed. Először próbáld megérinteni a falat a fejed felett, majd lábaddal az ágy végét. Végül egyszerre nyújtsd a kezed és a lábad, egyszerre próbáld meg elérni a fejed fölött a falat, az ágy végét pedig a lábaddal. Oldalfekvésben is elvégezheted a gyakorlatot, ám ebben az esetben külön-külön nyújtsd le a jobb és a bal oldalt.  

Csavarodj! Maradj hanyatfekvésben, húzd fel a térded, a karodat nyújtsd oldalsó középtartásba. Fordítsd el a fejedet jobbra, a térdedet ellentétes irányba, balra tedd le. Pár másodpercig tartsd meg a pozíciót, majd ellentétes irányba fordítsd a fejed és a lábad. 

Tapsolj! Még mindig hanyatfekvésben nyújtott kézzel tapsolj a mellkasod előtt, majd a karokat helyezd vissza oldalsó középtartásba.  

Gördülj! Húzd behajlított lábadat a mellkasodhoz, öleld át és gördülj előre-hátra, majd jobbra-balra. Ezzel a mozdulatsorral jól át tudod masszírozni a gerincedet és a derekadat. Kőrözz! Mint minden tornagyakorlatnál itt is nélkülözhetetlen a körzés. Kezd bokakörzéssel, először belülről kifelé, majd kívülről befelé, majd folytasd csuklókörzéssel, végül pedig lábkörzéssel fejezd be. Feküdj a bal oldaladra, nyújtsd ki a lábad, feszítsd vissza a lábfejedet. Jobb lábadat húzd fel a hasadig, majd a behúzott lábadat fordítsd a plafon felé, nyújtsd ki, engedd le úgy, hogy lábujjaid még a plafon felé néznek.

Végül forgasd be a lábad, hogy párhuzamos legyen a ballal. Mindkét oldalon  és mindkét irányba végezd el a lábkörzést. 

Ha pedig már kicsattansz a lendülettől, hanyattfekvésben emeld fel a lábad és biciklizz a levegőben néhány percig, kezd előre majd hátra. Aztán pattanj ki az ágyból! Jó reggelt!

 

Kapcsolódó anyagok:

 

$$1485$$

 

$$1536$$

 

$$1450$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top