A Mérleg jegyűek szerelme

2008. 10. 13.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A társkapcsolat gondolata a legfontosabb a számodra. Valójában csak akkor tudsz a legjobban működni, ha valaki van melletted. Nem szeretsz egyedül járni sem moziba, sem vásárolni, sem kirándulni, de még egy étterembe se.

Sajnos sokszor előfordul, hogy gondolkodás nélkül beleomlasz valaki karjaiba, mintha szerelmes lennél, mert neked a nem megfelelő kapcsolat is jobb a semminél. Pedig bőven akad választási lehetőséged. Bármilyen kis szívességet is megteszel bárkinek, és nincs az a hosszú szomorú történet, amit meg ne hallgatnál, így válsz társadnak a legjobb barátjává.

Úgy érzed, mindenkit dédelgetned, kényeztetned, ápolnod kell. De akiket közelebb engedsz magadhoz, gyakran érzékelik hogy hideg természetű ember vagy. Ennek talán az az oka, hogy minden ember felé pontosan ugyanolyan szeretettel közeledsz – néha ez számítónak tűnhet. Vannak, akik felfedezik, hogy inkább intellektuális beállítottságú vagy, és nem annyira érzelmes, mint amilyennek első látásra tűnsz.

Néha előfordul, hogy nem igazán szeretsz egy lépést sem tenni partnered nélkül. Élete minden mozzanatában részt akarsz venni.

Imádod a fényűzést, és a fényűző életet, bár inkább élsz egy szegény partnerrel, mint hogy egyedül, társ nélkül maradj. Utálod a veszekedést, nincs olyan, amitől jobban viszolyognál, mint a nézeteltérés. Ezért inkább fogcsikorgatva, katonás önfegyelemmel megmaradsz a kapcsolatban, és fokozatosan, nagy diplomáciai tehetséggel mindenféle elfoglaltságot kitalálsz, a kapcsolatod testi oldalának helyettesítésére. Probléma mentes párkapcsolatra vágysz, mégis könnyen előfordulhat, hogy nagyon is meg kell dolgoznod ezért. A Mérleg jegyének uralkodó bolygója a Vénusz, a fiatal kort uralja. Már nagyon fiatalon igyekszel megtalálni a tökéletes társat, gondolj csak vissza arra, meddig tartott, ameddig nem voltál szerelmes. Minden kedveseddel el tudod hitetni, hogy ő életed nagy szerelme. Még akkor is fenn tudod tartani ezt a látszatot, ha tudod, nem lesz igazán tartós a kapcsolat. Viszont meg sem próbálsz időt fecsérelni olyas valakire, aki egyértelműen nem mutat érdeklődést irántad.

Ha esetleg már rosszra fordulnak a dolgok, és meg kell szakadnia a kapcsolatnak, a másikkal szemben táplált rossz érzéseidet nem dajkálod sokáig. Még ha kellemetlen körülmények között is válsz el valakitől, a későbbiekben akkor is szívesen tartod fenn vele a barátságot.

Minden érzelmedet – beleértve a kétségeket is- meg szoktad osztani a pároddal. Ha ő is kiönti feléd a lelkét, az iránta érzett szerelmed még jobban képes lesz elmélyülni. Legértékesebb tulajdonságod a memóriád, mindenkire hatalmas hatással tudsz lenni azzal, hogy fejben tudod tartani a születés- és névnapokat, az évfordulókat és más fontos dátumokat.

Hosszú távú anyagi biztonságra vágysz, ám néha nehéz teljesíteni az igényeidet. Vigasztaljon az a tudat, hogy bár a pénz könnyen kicsúszik a kezedből, még késői éveidben is gazdag, színes szerelmi életet mondhatsz magadénak. Szivárványszínű életed ellenére a hagyományos, romantikus házasság az álmod. Bár sohasem hagysz fel a kacérkodással, neked nem kell magyarázni, mi a hűség. Olyan valaki mellett találhatod meg a boldogságodat, aki gyengéd, becsületes, és szórakoztató, de aki egy kicsit körültekintőbb és előrelátóbb nálad.

Az emberekkel néha végletesen, de mindig tisztességesen bánsz. Becsületes és őszinte vagy, néha túlságosan is szigorú önmagaddal. Érzelmeidet képtelen vagy elrejteni. Bármennyire nem akarod, minden látszik rajtad, sokszor vagy nyitott könyv, nemcsak a partnered, hanem esetleg kollégáid számára is.

A Vénusz tárgya a tükör, melynek két oldala van, alkalmanként ugyanakkor megigéző arckifejezésed az, amely eltakarja valódi érzelmeidet, és kitűnően el tudod játszani, hogy valójában nem is ejtették rabul a szívedet.

Gyakran tartanak hiúnak, nem csoda, hisz Vénusz a hiúság tükre is. Elégedetlennek érzed magad, ha nem úgy nézel ki, ahogy éppen, akkor te szeretnéd. A rosszabb napjaidon inkább visszahúzódsz, még a párod elől is.

Ritkán kerülsz vad szócsatába, mivel ez túlságosan is felzaklatná lelkivilágodat. Sokkal inkább szereted a csendes eszmecserét, ahol felsorakoznak az érvek, és ellenérvek, s végül valamilyen megegyezésre juthattok.

A tartós boldogságodnak egyetlen akadálya lehet, ha képtelen vagy szembenézni a felmerülő gondokkal. Könnyen mindent a szőnyeg alá söpörsz. Sajnos az élet néha felborítja a terveidet, néha darabokra tépi a szerelmi életedet, de ez ne legyen nálad a világ vége. Ha új kapcsolatot szeretnél létesíteni, rendszerint neked kell a kezdeményező szerepet vállalni. Néha még tartod az előzőt, amíg meg nem bizonyosodsz az új kapcsolat felől.

Nem szívesen ragadsz bele valamilyen megszokott életritmusba. Ha boldog kapcsolatban élsz, és olyan a munkád, ami leköti a figyelmedet, és érdeklődésedet, akkor életed igazán kiegyensúlyozottá válik. Ha nem sikerül ez, akkor komoly energiákat fektetsz felesleges dolgokba. Vizsgáld át az életedet és döntsd el, mire van igazán szükséged, és szerezd is ezt meg.

Kapcsolódó anyagok:

$$1670$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top