Hólabda

2009. 12. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóval, 9 evőkanál forró vízzel gőz fölött habosra keverjük. Adunk hozzá 20 dkg lisztet, 6 tojás kemény habját és egy sütőport. Nagy méretű tepsiben sütőpapíron megsütjük és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Töltelék: 1 liter tejet 5 evőkanál liszttel sűrűre főzünk. Hozzáadunk 25 dkg vajat amit 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikavarunk majd a péphez keverjük. A krémet 2 felé vesszük. Az egyik felébe belemorzsoljuk a megmaradt tésztát. A krém másik felébe megkenjük a kiszaggatott tésztát. A tésztás krémből minden darabra halmokat rakunk. Tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk.

Köszönjük szépen Oláh Piroska Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top