Hold és lélek - November 27-én különleges Újhold lesz

2008. 11. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A világ minden nappal mélyebben merül a Nyilas fényébe, egészen a december 12.-i Teliholdig. Az elkövetkező napok így különösen fontosak, mert fel tudjuk venni a Nyilas gyógyító energiáját. Gondoljunk hát minden este lefekvés előtt a Holdra és titokzatos fényére.

Nyissuk meg magunkat ennek a különleges sugárzásnak, mely bölcsességet rejt magában, és gyógyít. Különösen, ha betegségben szenved valaki, fontos lenne felvennie ezeket a sajátos Hold-energiákat. Az is jó, ha holdfényben sétálni megyünk. Persze ez ezen a héten még nem lehetséges, mert a Hold sötétedés után hamar lenyugszik, de a következő héten már egyre tovább marad fenn az égen.

Amit a Hold még mond nekünk: a hét fogyó Holddal indul a Mérleg jegyében. Ebben a fázisban olyan emberekkel találkozunk, akik érdekelnek, akikkel szívesebben kerülnénk közelebbi kapcsolatba. Szívesen kezdenénk új dolgokba, és elhagynánk a régi utakat. Könnyen találkozhatunk valakivel, aki újdonságot hoz az életünkbe, és rávesz bennünket, hogy egészen mást csináljunk, mint eddig. Fontos, hogy ne zárkózzunk el ez elől.

Hétfőn este a Hold a Skorpió jegyébe vált át. Fény és árnyék ütköznek keményen egymással. Bizalom és bizalmatlanság között ingadozunk, belső bizonytalanságot érzünk. Mégis sok minden megvilágosodik számunkra ebben az időben. Felismerhetünk olyan összefüggéseket magánéletünkben vagy munkahelyi környezetünkben, amelyek eddig fel sem tűntek nekünk. Ezáltal jobban be tudjuk állítani magunkat arra, hogy mit várnak el tőlünk és mit szeretnénk elérni. Esetleg meg kell valamit változtatnunk az életünkben ahhoz, hogy céljainkhoz közelebb kerülhessünk.

Kapcsolatainkban minden viharos. Ha az alapok amúgy is gyengék, úgy dúl a „nemek háborúja”. Közelségről és távolságtartásról, kapcsolódásról és szabadságról van szó. Férfiak a szabadságra vágynak, a nők inkább intimitást és szorosabb köteléket keresnek. Szerdán kora délutántól passzív a Hold és ez másnap reggelig így is marad.

Csütörtökön a fogyó Hold belép a Nyilas jegyébe. A tulajdonképpeni Újhold-fázis megkezdődik. Ajándékot ad nekünk, nevezetesen az esélyt eszméinket, céljainkat, kívánságainkat mint egzisztenciánk kozmikus magjait elvetni. Ezek a napok csodálatosan alkalmasak egy új kezdethez, például felhagyni a dohányzással vagy valami más „buta” szokással, kibékülni a szomszéddal vagy egy baráttal, többet törődni egészségünkkel, vagy bármi hasonlót. Egy másik fontos témája ennek a Nap-Hold konstellációnak a hit és a tudás különbsége. Ezzel nem csak a vallásos hitre gondolunk, hanem a hitre a láthatatlanban a dolgok mögött, a másik világra, mely a mai időkben egyre inkább visszaszorul.

Szombaton egész nap szünetel a Hold hatása, Neptunnal való kötésével indul, és megkönnyíti számunkra, hogy egy másik valóságba lépjünk. Fordítsunk több időt magunkra! A szokásos hétvégi elintéznivalók most nem fontosak, csak a legfontosabbak megvásárlására szorítkozzunk. Tegyük szabaddá esténket egy meditációhoz. A vasárnap is nagyon alkalmas, hogy közelebb kerüljünk önmagunkhoz, és megismerjük magunkat, mint egyszeri és megismételhetetlen teremtményt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top